Min feministiska historia

Artikel i Ledarsidorna, publicerad 2016-12-05.

Den 20 januari 2017 planerar en miljon kvinnor att marschera mot President – elect Donald Trump vid installations cermonin på Capitolium i Washington, USA. Jag har varit med om kvinnomarscher tidigare. Främst på 70- och tidigt 80-tal. Under hela mitt vuxna liv – från 1968 till idag 2016 – har jag på olika sätt deltagit i kvinnofrigörelsen i Sverige, men även internationellt. Jag har levt såväl mitt privata, som mitt professionella liv, större delen som journalist, ibland som feministisk journalist, i skärningspunkten mellan frihet och ofrihet. För mig är kvinnors rätt till sina liv och sina kroppar en fullständig självklarhet. Nu hotas kvinnofriheten av att vi får Donald Trump som president i USA.

Läs hela artikeln här.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 4 =