Artiklar

Hyckleriet kring hederskultur spränger alla gränser

Ledarsidorna: Publicerad 23 oktober 2018

När tredje världens hederskultur bosatte sig i Sverige blev det bekymmersamt. Inte bara för de drygt 240 000 människor, flest kvinnor, som lever i hederskulturen ute i förorterna, utan även för byråkraterna och politikerna i det svenska samhället.

Kvinnors rättigheter motarbetas av fega journalister, okunniga politiker och naiva vänsterfeminister

Ledarsidorna: Publicerad 28 augusti 2018

I slutorden till Uppdrag Gransknings program Dömda för Våldtäkt, säger Mustafa Panshiri, f d polis och från Afghanistan, en nyckelmening som går som en röd tråd tillbaka till Gudruns Schymans beryktade Talibantal som hon höll några veckor innan Fadime Sahindal sköts till döds av sin far 2002.

I Sverige lever kvinnor under könsapartheid

Expressen: Publicerad 21 januari 2018

I dag, klockan 21.00, för sexton år sedan, mördades Fadime Sahindal av sin far i ett trapphus i Uppsala. Rahmi Sahindal sköt sin dotter med ett skott i pannan och ett skott i käken.

Fadime var 26 år när hon mördades. Hennes hedersbrott? Hon älskade fel man. En man som inte familjen och släkten godkänt. Den unge mannen hade redan dött i en mystisk singelolycka samma dag som han och Fadime skulle flytta ihop.

Fadimes brott var inte bara att hon älskade fel man. Hon hade också gått ut i offentligheten och vittnat om det hedersförtryck hon levde under i familjen. Ett förtryck hon ville bli fri ifrån.

Dags för Schyman och regeringen att fördöma hederskulturen

Expressen: Publicerad 12 juni 2017

2002 mördades Fadime Sahindal för att hon älskade en Patrick. Hon blev ett offer för hederskulturen.

Fram till nu har hederskulturen förnekats av många i Sverige. Däribland kulturrelativisten och feministen Gudrun Schyman och hennes parti Feministiskt Initiativ. Nu verkar de ha kommit igenom förnekelsefasen. Schyman har den senaste tiden erkänt att hedersförtrycket verkligen existerar i Sverige. Eller så handlar det bara om röstfiske?

Erica Jongs Rädd att flyga aktuell igen

Ledarsidorna: Publicerad 2 april 2017

Den brinner och bränner fortfarande – Erica Jongs Rädd att flyga. Boken där begreppet Det knapplösa knullet skrevs in. Jag läste den första gången när den kom ut på svenska 1975. Mitt i mitt eget turbulenta unga kvinnoliv. Då kände jag igen mig i huvudpersonens Isadora Wings vinglande mellan friheten och beroendet av en man. Själv hade jag nyss skilt mig, blivit ensamstående mamma och inlett en ny kärleksrelation.

Det andra könet av Beauvoir är aktuell än idag

Ledarsidorna: Publicerad 1 mars 2017

“Trots slöjor och hattar blir den “feministiska” regeringen alltmer naken,” skriver jag på Facebook, medan jag läser “Det andra könet” av Simone De Beauvoir. Jag undrar i mitt stilla sinne om finansminister Magdalena Andersson, jämställdhetsminister Åsa Regnér och forskningsminister Helen Hellmar Knutsson har läst Det andra könet i vilken Simone de Beauvoir myntade begreppet: “Man föds inte till kvinna, man blir det.”

Min feministiska historia

Ledarsidorna: Publicerad 5 december 2016

Den 20 januari 2017 planerar en miljon kvinnor att marschera mot President – elect Donald Trump vid installations cermonin på Capitolium i Washington, USA. Jag har varit med om kvinnomarscher tidigare. Främst på 70- och tidigt 80-tal. Under hela mitt vuxna liv – från 1968 till idag 2016 – har jag på olika sätt deltagit i kvinnofrigörelsen i Sverige, men även internationellt. Jag har levt såväl mitt privata, som mitt professionella liv, större delen som journalist, ibland som feministisk journalist, i skärningspunkten mellan frihet och ofrihet. För mig är kvinnors rätt till sina liv och sina kroppar en fullständig självklarhet. Nu hotas kvinnofriheten av att vi får Donald Trump som president i USA.

Regering och riksdag röstade för apartheid

Ledarsidorna: Publicerad 23 oktober 2016

över 74 år, har osynliggjorts av såväl den svenska feministiska regeringen som den svenska riksdagen. I juli i år trädde en ny lag i kraft som ger svenska kvinnor mellan 40 år och 74 år avgiftsfria mammografiundersökningar. SFS 2016:660 Men efter 74 års ålder är det stopp, trots att risken för bröstcancer ökar med stigande ålder och trots att svenska kvinnor lever längre än tidigare. Medellivslängden är nu 84 år.

Islamister utnyttjar hederskulturen

Ledarsidorna: Publicerad 25 augusti 2016

Hur det hedersrelaterade våldet ska definieras är en brännande politisk nyckelfråga. Ett hårklyveri som delar upp och förlamar kampen för kvinnors mänskliga rättigheter, särskilt i förorterna. Det ger också islamisterna fritt spelrum.

Vad är det då diskussionen gäller? Jo huruvida hedersvåldet är specifikt för vissa kulturer och religioner eller om våldet ska ingå i det samlade svenska begreppet – mäns våld mot kvinnor. Den som själv har praktisk erfarenhet av att leva under hedersförtryck är Sara Mohammad, ordförande i Glöm Aldrig Pela och Fadime, GAPF. Hon berättade om det i sitt sommarprogram i Sveriges Radio den 22 juli Samtidigt anklagas hon för att vara rasist och islamofob eftersom hon anser, på grund av egna erfarenheter, att hedersförtrycket är specifikt för vissa kulturer och religioner.

Vi kämpade för att bli av med kläderna – inte tvärtom

SVT Opinion: Publicerad 1 augusti 2016

Hijabälskarna griper första bästa halmstrå för att PR:a hijaben i Sverige. Nu har några dragit igång uppropet #minhijab och protesterar iklädda i hijab framför Franska ambassaden. Hijabuppropet vittnar om bristande respekt och en skrämmande historielöshet mot oss som varit med om att skapa ett Sverige, där kvinnors frihet sitter i högsätet.

Att kvinnor skulle dölja sina kroppar från hjässan till fotknölarna fanns inte ens på kartan, när kvinnokampen startade i Sverige och i övriga Europa på 1960-70-talen. Det var då vi slängde våra bh:ar och gav våra kroppar just den frihet vi behövde för att kämpa för våra medborgerliga rättigheter.

Historien som nyckel till vår samtid

Ledarsidorna: Publicerad 29 juli 2016

Vi möttes på Sirocco, den lokala baren, dit byborna går varje kväll. Jag drack ett glas Retsina. Veckan innan hade jag hållit en fotokurs i samma by – Lentas som ligger på södra Kreta vid Libyska Havet. Det hav som förbinder Kreta med Marmaris i Turkiet. Nu var jag ledig, men Dimos Germanakis, 25 år jobbade i sin mosters bar, Sirocco. Han gav sig tid att prata med mig innan byborna började strömma in.

Barnäktenskapen som dödar och förslavar

Ledarsidorna: Publicerad 14 juli 2016

Naiviteten, okunskapen och handlingsförlamningen är skrämmande hos den feministiska regeringen och dess myndigheter. Okunskapen och handfallenheten innebär att asylsökande män görs till barn, trots att de är 18 år, medan flickor görs till giftasvuxna kvinnor när de är 15 år. Migrationsverket har identifierat 132 barn som uppgett att de var gifta när de kom till Sverige. 129 var flickor och 3 pojkar. Dessa barn var placerade i 80 kommuner. Migrationsverket tror dock att det handlar om fler.

Annars kommer de till helvetet

Ledarsidorna: Publicerad 1 juli 2016

NIqaber döljer kvinnornas ansikten och kroppar. Kvinnorna kom från Dubai och var på semesterresa med sina män i Bangladesh slår imam Muadh Zamzam fast när han talar om Kvinnan i Islam. Han framträder i en film på YouTube som är gjord av Sveriges Förenade Muslimer, SFM.

För sin kvinnoförtryckande propaganda får SFM i år 535 000 kronor av svenska skattebetalares pengar via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, MUCF. Samtidigt jagas nu riksdagsledamoten (V) och feministen Amineh Kakabaveh, som kämpat mot islamisternas kvinnoförtryckande värderingar, av sitt eget parti och det svenska rättsväsendet.

Turkiet förändras del III

Ledarsidorna: Publicerad 17 juni 2016

Trovärdigheten hos de, förljugna, dubbeltungade, leende, patriarkala islamisterna, om att de är utsända av Gud, börjar bli alltmer ihålig. Vad det istället handlar om är makt. Makt över människor, makt över kvinnor och inte minst makt över sexualiteten. Därför använder de också sex som vapen. Ett vapen som alltid använts i krig för att förgöra och förnedra fienden. Direkt eller indirekt.

Indoktrineringen

Ledarsidorna: Publicerad 4 juni 2016

En hel generation barn, födda på 2000-talet, är föremål för islamistisk indoktrinering i Turkiet. Det sker via det än så länge illegala skolsystemet Ensarfonden som infiltrerar det sekulära Turkiet. Med indirekt stöd av president Erdogan och hans parti AKP.

För några månader sedan var Ensarfonden, inblandad i en pedofilskandal där 45 pojkar hade utsatts för sexuella övergrepp under flera års tid. Efter att affären uppmärksammats av turkiska media, förbjöd President Erdogan journalisterna att skriva vidare. Ensarfonden får miljoner ur EU:s utbildningsfond.

Jag tänker inte stillatigande se på

Ledarsidorna: Publicerad 15 januari 2016

Jag tänker inte stillatigande se på hur Kvinnofriheten i Sverige raseras och smutsas ner av kvinnoförtryckande kulturer, ideologier och religioner.

För mig är feminismens/kvinnokampens uppdrag att försvara kvinnors liv och kroppar oavsett kultur, ideologi och religion. Ett enkelt förhållningssätt som fungerat i Sverige de senaste 40 åren, men som nu håller på att raseras, såväl av yttre som inre krafter.

Det är inte bara de kvinnoförtryckande islamisterna från en annan kultur som är ett reellt hot, det är också de svenska vänsterfeministerna, inklusive vår socialdemokratiska ”feministiska” regering, som i kulturrelativismens namn försvarar kvinnoförtrycket. Vänsterfeministerna blir sina egna värsta fiender och försöker därmed försnilla den svenska kvinnorörelsens arv. En kvinnorörelse som gjorde det möjligt för de yngre vänsterfeministerna att leva och bo i ett av de mest jämställda länderna i världen – fram till nu!

Stå upp för alla kvinnor- säg nej till könsapartheid

GP Debatt: Publicerad 21 augusti 2015

En islamistisk könsapartheid breder ut sig över Sverige. Samtidigt häcklas de kvinnor som på olika sätt synliggör den. Den härskarteknik de bemöts med av bland andra Stefan Löfven (S) måste få ett slut. Det är dags att stå upp för alla Sveriges kvinnor, skriver Helene Bergman, journalist och författare.

Män uppmanas att slå en upprorisk hustru, bara inte slaget lämnar några fysiska skador eller märken på kroppen. Texten står att läsa i det tryckta häftet ”Kvinnan i Islam”. Avsändare är Göteborgs moské. Varje fredag och lördag delas häftet ut av islamistiska Dawah-missionärer i köpcentret Nordstan i Göteborg.

Dra av det rosa täcket från Schyman och FI!

SVT Opinion: Publicerad ​17 juli 2014

“Fi är inte det rosa parti de ger sig ut för att vara. Under det rosa täcket finns ingen feminism värd namnet. Istället finns populism, maktbegär, förföljelse, förtryck och könsrasism” skriver Helene Bergman

Annelie Sjöberg, 47-årig gymnasielärare från Söderköping vill inte längre kalla sig för feminist, särskilt inte Fi-feminist. Annelie Sjöberg har blivit kallad nazist, könsförrädare och våldtäktsförsvarare på de sociala medierna av ledande Fi-anhängare. De har ringt till hennes arbetsgivare i Söderköpings kommun och påpekat att hon inte är lämplig som lärare eftersom hon inte undervisar i den rätta feministiska läran.